Aanmelden nieuwsbrief

NIEUWE WHISKY'S 2017


**Nieuwe whisky's bij Wine World Holland

Stand nr. 15

WHISKY BY X
12 Years old premium blended Scotch whisky
The only body blended whisky, gold filtered and Diamand filtered whisky in the World

FECKIN
Irish blended whiskey

DUNVILLES THREE CROWN PEATED
Irish Whiskey
 

**Nieuwe WIEsky bij standhouder Destillerie Markus Wieser GMBH

Standnr. 23a
 
Destillerie Markus Wieser GmbH is sinds meerdere generaties thuis in de Wachau, de unieke UNESCO werelderfgoed streek aan de Donau, beroemd voor o.a. de Grüner Veltliner en de Marille (abrikozen). Naast Schnaps en likeuren produceert het bedrijf whisky, gin, rum, brandy, …
 
WIESky is een woordspel met de familienaam Wieser, UUAHOUUA (Wachowa) is de oude historische naam en schrijfwijze voor Wachau.
Wieser WIESkys worden 4x gebrand, volgens het „Quadruple-distillation" methode. Voornaamste reden hiervoor is het micro-klimaat in de Wachau, verschillend met bvb. het koele, vochtige klimaat aan de Schotse Atlantische kust. 
 
Wij bieden 4 WIESkies aan:

WIESky SINGLE MALT PINOT NOIR  40%

Helder kastanjerood en fruitig, zijdeachtig zoals Pinot Noir. De subtiele, feminiene wijn aroma´s harmonieren uitstekend met de masculiene moutwhisky. 
 
WIESky SINGLE MALT AMERICAN OAK  40%
Glanzend, robuust, overtuigend met een solide onderbouw van eikenhout.  Karaktervol, scherp, doch aanlokkelijke geur sensaties. Deze WIESky lokt door zijn kracht, zijn zuiverheid en zijn kruidige toets. Een evenwichtig palet van eikenhout en fruit. 
 
WIESky SINGLE MALT FRENCH OAK 40%
Klassieke aroma´s van Barrique Limousin. Aangename geursensaties van tabak, leer en een vleugje chocolade en koffie.
 
WIESky DOUBLE MALT SMOKE ON THE WATER 40%
Rogge, mout en gerookt gerstemout bezorgen deze WIESKy een ronde, volle smaak met een licht zoetige aroma en een delikate geur van gerookt hout, echter niet het typische rustikale peat smoke:
 
WIESky SINGLE MALT SHERRYWOOD 40% 
Neus: Aangename aroma´s van marsepein, chocolade, druiven en citrus. Smaak: een vleugje sinaasappels, „Marille“, vanille.  Finish: warm, zacht, fruitige nasmaak