Aanmelden nieuwsbrief

International Whisky Festival/Whisky Live Holland 2017
                               Grote Kerk Den Haag

Op vrijdag 17 november, zaterdag 18 november en zondag 19 november 2017 gaan de deuren van de grote kerk in Den Haag weer voor u open. Voor informatie over de kerk en hoe er te komen.

                                               

                                                    Zie website:www.grotekerkdenhaag.nl

Entreekaarten 2017

KAARTVERKOOP 2017: ALLE SESSIES VAN 2017 ZIJN UITVERKOCHT !!!


DE DATA VOOR 2018 ZIJN BEKEND: VRIJDAG 16 / ZATERDAG 17 / ZONDAG 18 NOVEMBER

LET OP!! Wilt u er in 2018 graag bij zijn, dan kan er vanaf maandag 20 november 2017 weer gereserveerd worden!!


NIEUW!!!                         "FOR WOMEN ONLY"

Het international Whisky Festival in Den Haag organiseert, in samenwerking met The Tasting Collection en Diageo, voor het eerst een masterclass/proeverij voor vrouwen gegeven door een vrouw. Dit vindt plaats op zaterdag 18 november in het Nutshuis op 1 minuut lopen vanaf de Grote Kerk en midden in Den Haag. De lineup is bekend! Voor meer informatie, ga naar de bestelpagina door hieronder op de link te klikken. Er zijn maar 50 plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij!

Klik hier om te bestellen


INTRODUKTIECURSUS VOOR BEGINNENDE WHISKY DRINKERS
Voor slechts 5 Euro extra kunt u voorafgaande aan het festival een korte introductiecursus volgen(voor reservering, zie het menu links). U gaat daarna, indien er nog een rij staat, via een aparte ingang de kerk binnen.


Voor informatie over de verschillende sessies, openingstijden, toegangsprijs en overige informatie scroll naar beneden op deze pagina. of ga naar het menu links op deze pagina.


MASTERCLASSES(Extra proeverijen)
NIEUW!! De masterclasses staan on-line !! Ga naar het menu links op de homepagina om uw keuze te maken. Net zoals ieder jaar zullen de extra proeverijen gegeven worden in het Nutshuis, recht tegenover de ingang van het festival.


FESTIVALBOTTELING 2017
De botteling voor 2017 is bekend, staat on line en kan besteld worden! De festival botteling gaat hard. Er zijn nog minder dan 200 flessen te koop, we kunnen dus niet garanderen dat hij op het festival nog te koop zal zijn.
NIEUW DIT JAAR! Mocht u niet naar het festival gaan en toch de botteling willen bestellen, dan kan dat!! De kosten om te versturen zijn € 10,00 van 1 t/m 6 flessen. Wij versturen ze na het festival. Voor informatie hoe te bestellen stuur even een mailtje naar info@whiskyfestival.nl


FESTIVAL WHISKY SLIJTERIJ IN DE VAN ASSENDELFT KAPEL
In 2015 is de introductie van de whisky slijterij succesvol verlopen. Ook dit jaar zal de Festival Whisky Slijterij geopend zijn. Voor de verkoop zoeken wij speciale bottelingen zoals nieuwe producten en/ of whisky’s die niet overal te koop zijn. Er zijn nu ook cadeaubonnen te koop voor de festival slijterij. Een leuk Sinterklaas/Kerst kado! Verras dus uw geliefde met een cadeaubon om zo'n speciale fles te kopen. Kijk voor meer informatie in het menu links onderaan bij Whisky Festival Slijterij of bij cadeaubonnen.


RESERVEREN
Na ontvangst van uw bestelling zijn uw toegangskaarten gereserveerd, echter pas na ontvangst van uw betaling bent u zeker van de toegang tot het festival.
Na 1 augustus 2017 kan er uitsluitend met iDeal betaald worden.

Klik hier om kaarten te bestellen.

Kaarten annuleren kan uitsluitend schriftelijk en t/m donderdag 16 november 2017! U krijgt dan het betaalde bedrag minus de administratiekosten terugbetaald.

LET OP!
Uw reservering is pas definitief indien u per e-mail een bevestiging met een reserveringsnummer heeft ontvangen. Is dit niet het geval neem dan contact op met het secretariaat via info@whiskyfestival.nl


E-TICKETS
Ook dit jaar worden alle tickets na ontvangst van uw betaling als e-ticket per mail verstuurd. Heeft u deze niet ontvangen neem dan contact op met info@whiskyfestival.nl
De e-tickets worden gestuurd naar het e-mail adres dat u gebruikt bij uw boeking. Let op! De mail heeft als afzender Sinoxi Events


OPENINGTIJDEN
De openingstijden, evenals de entreeprijs(al 8 jaar ongewijzigd) van het International Whisky Festival in Den Haag blijven hetzelfde.  De laatste ronde houden we erin!. Een half uur voor het einde van de sessie wordt er omgeroepen "laatste ronde" en hoort u doedelzak muziek. De bezoekers hebben dan een kwartier de tijd om hun laatste "dram" te halen. U heeft hierna nog een kwartier de tijd om, genietend van uw laatste dram, de kerk te verlaten.

 


 

Het International Whisky Festival Den Haag is een groot voorstander van verantwoord alcoholgebruik en adviseert bezoekers van het festival om te genieten, maar met mate te drinken.

Volg ons ook op onze facebook pagina www.facebook.com/internationalwhiskyfestival


INTERNATIONAL WHISKY SOCIETY
N.B. Bent u lid van de International Whisky Society dan heeft u altijd toegang tot het festival ook als de sessie vol is (dit geldt niet voor de VIP sessie) Het is echter wel noodzakelijk om uw kaarten van te voren en tijdig te reserveren. Kijk voor meer informatie bij kaarten bestellen op deze site.


PRIJZEN
Iedereen die boekt via het internet en betaalt voor 10 oktober 2017, maakt kans op prachtige prijzen. De winnaars worden voor het festival op de website bekend gemaakt en de prijzen kunnen worden afgehaald op het festival.  Hoofdprijs is een overtocht voor 2 personen incl. auto en hut, aangeboden door DFDS Seaways.


HOTELS
Zoekt u een hotel? Er zijn meerdere hotels in de directe omgeving van de Grote Kerk.
Wij verwijzen u hiervoor naar www.booking.com Deze website biedt u de mogelijkheid om voor scherpe tarieven een overnachting te boeken.


INFORMATIE VOOR NIEUWE BEZOEKERS:
Het International Whisky Festival is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de "Godendrank" whisky. U betaalt 45 Euro toegang(VIP sessie 75 Euro) om 4 uur lang whisky te proeven, over whisky te praten en meer over whisky te leren. Bij binnenkomst in de kerk ontvangt u een tastingglas waarmee u langs de stands loopt en daar vele gratis slokjes( in het Schots heten deze drams) whisky kunt proeven. Dit is voornamelijk bedoeld voor de beginnende whiskydrinker! Wilt u, als u al wat meer ervaring heeft, ook de wat exclusievere soorten proberen, dan wordt hiervoor een vergoeding gevraagd en deze wordt betaald d.m.v. "drams"(zo heet in dit geval het festivalgeld) die u kunt kopen bij de stand van de organisatie.


DRAMS
1 dram = 1 Euro Om de drams te kopen heeft u kontant geld nodig. Indien u wilt vermijden om lang in de rij te staan bij de organisatiebalie om te pinnen voor cash, raden wij u aan om kontant geld mee te nemen. Het is niet toegestaan om met kontant geld aan de stands te betalen, maar uitsluitend met drams. Ons advies is: loop eerst rustig rond, bepaal wat u lekker vindt en beslis dan of u drams wilt kopen!


WHISKYTRAILS:
Wij hebben 5 “gidsen” beschikbaar die u op verzoek in de Grote Kerk rondleiden langs de diverse stands. Deze gidsen genaamd "De Bruichladdies" zijn aanwezig om u gratis van dienst te zijn. Wacht niet te lang met uw reservering, want al snel moesten we de eerste trail al vol zetten!!
Reserveren voor een whiskytrail

 RESERVEREN?

 Klik hier om uw bestelling te plaatsen.

LET OP! Een half uur voor het einde wordt een melding voor de laatste ronde gegeven! Hierna wordt er nog 15 minuten geschonken.

 

 

 

Normale sessies € 45

Vrijdag    17 november  19.00 - 23.00
Zaterdag 18 november  13.00 - 17.00
                                       19.00 - 23.00
Zondag   19 november  13.00 - 17.00Inclusief:

 • Ongelimiteerd whisky proeven
 • Een Glencairn whiskyglas
 • Festivalboekje

 

 

 

 

NB. Per bestelling, ongeacht de hoeveelheid kaarten, wordt 4,50 Euro administratiekosten berekend.

VIP sessie € 75

Vrijdag 17 november 13.00 -17.00 (maximaal 650 bezoekers!!!) Boek dus tijdig om teleurstelling te voorkomen!!

 

 Inclusief:

 • In alle rust ongelimiteerd whisky proeven
 • In alle rust bijzondere whisky's proeven
 • Bijzondere masterclasses voor 5 Euro p.p. (maximaal 140 plaatsen) uitsluitend indien van te voren gereserveerd of indien plaats beschikbaar op het festival. 
 • Een Glencairn whiskyglas
 • 20 drams
 • Feestelijke hapjes
 • Festivalboekje
  Klik hier voor meer informatie

BELANGRIJKE MEDEDELING

U heeft alleen toegang tot het festival indien u ouder bent dan
18 jaar en in het bezit bent van:

 • een geldig toegangsbewijs
 • een geldig identiteitsbewijs